phone_iphone0320 – 286181
Merken  /  Lemmens

Lemmens is een veelzijdige fabrikant van ventilatie- en verwarmingsproducten. Met name het zeer uitgebreide leveringsprogramma van warmteterugwinunits (double flow) in luchtcapaciteiten van 250 – 9.000 m3/h en het grote aantal modellen hierin vallen op. Zo heeft Lemmens WTW-units met horizontale luchtrichting, verticale luchtrichting (Top) en inbouw plafond modellen.

De units worden uitgevoerd met kruisstroom platenwisselaar alsook met warmtewielen. Alle units zijn uitgerust met “Total Airflow Control” regelsystemen en zijn volledig “plug en play”.

Naast de “double flow” units producteert Lemmens ook “single flow” units, de zogenaamde COMPO-serie. Voor verwarmings- en ventilatietoepassingen heeft Lemmens een uitgebreid standaard programma luchtgordijnen, luchtverwarmers en boxventilatoren.

Warmtewiel Swegon GLOBAL

 • Complete luchtbehandelingsunits (WTW) met energiezuinige EC-ventilatoren, filters, warmtewiel en regeling
 • ​Temperatuur rendement warmteterugwinning tot 85% door middel van het warmtewiel
 • Luchthoeveelheden:
  tot 6.000 m3/h GLOBAL RX – 10 modellen
  tot 3.200 m3/h GLOBAL RX TOP – 7 modellen
 • Uit te breiden met diverse andere functies (verwarming, koeling, enz.)
 • Ook energieterugwinning in koelbedrijf
 • Volledig “plug & play”

 

Tegenstroom - platenwisselaar Swegon GLOBAL

 • Complete luchtbehandelingsunits (WTW) met energiezuinige EC-ventilatoren, filters, tegenstroom platenwisselaar en regeling
 • Temperatuur rendement warmteterugwinning van meer dan 90% mogelijk
 • Luchthoeveelheden:
  tot 6.000 m3/h GLOBAL PX – 9 modellen
  tot 3.000 m3/h GLOBAL PX TOP – 6 modellen
  tot 4.000 m3/h GLOBAL LP – 10 modellen
  tot 1.200 m3/h MURAL PX – 7 modellen
  tot 1.000 m3/h HR Class Unit voor schoolventilatie – 1 model
 • Uit te breiden met vele andere functies (verwarming, koeling, enz.)
 • Volledig “plug & play”

 

Schoolventilatie Swegon

Met de speciaal voor scholen ontwikkelde ventilatiesystemen van Auerhaan klimaattechniek maakt u een eind aan ongezonde klaslokalen. En dat is belangrijk; onvoldoende ventilatie in klaslokalen zorgt namelijk voor zieke kinderen en leerkrachten. Slechtere leerprestaties van scholieren en een lagere productiviteit van de leerkrachten. Een van de oorzaken van een slecht binnenmilieu is een te hoge CO2-waarde. Onze speciaal voor scholen ontwikkelde hoog rendement ventilatiesystemen zijn CO2-gestuurd. Wij noemen dit “vraaggestuurd ventileren”.

 

Woonhuisventilatie Lemmens

De woonhuis WTW-ventilatie-units van Lemmens zijn ontworpen voor vrijstaande huizen, rijtjeshuizen en vakantiewoningen met een oppervlakte tot 240 m2. De WTW-units zijn ook toepasbaar in nieuwbouw- en renovatieprojecten. De maximale luchthoeveelheid bedraagt 300 of 400 m3/h met een thermisch rendement van de warmtewisselaar > 90%.

De Lemmens WTW-units kunnen worden geregeld door middel van een regelpaneeltje of via Wifi met een app (smartphone of tablet). Warmteterugwinning vindt plaats door middel van een kruisstroom platenwisselaar.

 

Luchtbehandelingsunits Lemmens

 • Modulaire luchtbehandelingsunits voor luchttoevoer of -afvoer (of wel Single Flow)
 • Standaard voorzien van TAC-technologie (Total Airflow Control)
 • Filters leverbaar als optie (M5, E7 en/of geurfilters met actief kool)
 • Maatwerk oplossing door modulair systeem; ventilatiesectie, koeling en/of verwarming etc.
 • Luchthoeveelheden tot 8 000 m³/h
 • Volledig “plug & play”
 • Korte levertijd

Lucht warmtewisselaars Lemmens

De Lemmens BA serie kenmerkt zich door degelijke bouwkwaliteit en een overzichtelijk leveringsprogramma. Door gebruik van een selectieprogramma en gestandaardiseerde batterijen kunnen we altijd een juiste berekening maken voor uw toepassing.

 

Boxventilatoren Swegon

De Cubus “design” boxventilatoren van Swegon zijn ontworpen voor aansluiting op ronde kanalen. Ze kenmerken zich door hun prestaties, kwaliteit, lage geluidsniveau en perfecte afwerking. Daarnaast zijn de panelen onderling verwisselbaar en wordt de Cubus “plug & play” geleverd.

 

Centrifugaalventilatoren Lemmens

De robuuste AC centrifugaalventilatoren van Lemmens zijn voorzien een waaier met een aanzienlijk aantal direct aangedreven voorovergebogen schoepen, waarbij het een-fase of drie-fasen AC motor is geplaatst in de luchtstroom. De energiezuinige TAC-centrifugaal ventilatoren controleren met grote precisie het bedieningspunt van de ventilatoren.

 

Vrijloop ventilatoren Lemmens

De Lemmens vrijloop ventilatoren met geavanceerde TAC-technologie zijn het resultaat van meer dan 20 jaar ontwikkeling. TAC (Total Airflow Control) controleert met grote precisie het bedieningspunt van de ventilatoren met gelijkstroommotoren. Het is dus mogelijk om in real time de luchtstroom en -druk te meten en een van deze twee parameters te repareren om een constante werking te behouden.

 

WAAROM AUERHAAN KLIMAATTECHNIEK

Sterke merken
Professionele ondersteuning
Technische kennis
Uitgebreid leveringsprogramma
Maatwerk oplossingen
Systeemgarantie