phone_iphone0320 – 286181
Merken  /  Helios

Helios is één van de toonaangevende ventilatorfabrikanten in Europa, met een zeer uitgebreid programma voor toepassing in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie met een breed scala aan luchtdrukken en -hoeveelheden. Meer dan 3000 standaard catalogusproducten maken het mogelijk een passende ventilatie-oplossing te bieden voor uw projecten.

Helios vervaardigt onder andere:

Toilet- en badkamer ventilatoren, woonhuis-ventilatiesystemen al dan niet met warmteterugwinning, axiaal ventilatoren, boxventilatoren, kanaalventilatoren, buisventilatoren, luchtverdeelcomponenten en dakventilatoren.

Alle Helios-producten zijn van een zeer hoog kwaliteitsniveau.

Woonhuisventilatie Helios

De compacte wand WTW-units en plafondunits worden seriematig met Helios easycontrols uitgerust. Hiermee presenteert Helios een nieuwe standaard in woonhuisventilatie. Door de geïntegreerde webserver en LAN-aansluiting zijn de ventilatie units in een PC-netwerk aan te sluiten. Via een gebruiksvriendelijke interface in de webbrowser zijn de units eenvoudig via de laptop of smartphone te bedienen.

 

Luchtbehandelingsunits Helios

Ventileren door het raam te openen is tegenwoordig geen oplossing meer. In 80% van de gevallen wordt onvoldoende geventileerd terwijl, door de goede isolatie van woningen, de behoefte aan mechanische ventilatie juist groeit. Ter voorkoming van vochtige wanden en schimmelvorming biedt Helios voor zowel nieuwbouw als renovatie centrale en decentrale oplossingen.

 

Filters, luchtverwarmers, geluiddempers Helios

De filters, luchtverwarmers en geluiddempers van Helios zijn perfect afgestemd op de luchtbehandelingsapparatuur in het Helios-programma, waardoor een uitermate grote flexibiliteit is gecreëerd aan mogelijkheden op het gebied van schone, warme en stille luchtbehandeling. 

 

Lucht warmtewisselaars Helios

Wamtewisselaars van Helios kunnen naar keuze met elektrische of warmwater elementen worden uitgevoerd. Door de capaciteiten goed op elkaar af te stemmen is een breed toepasbaar leveringsprogramma ontstaan. Door de optionele aansturing kunt u een eenvoudige oplossing creëren voor een optimaal resultaat

 

Boxventilatoren Helios

Voor elke toepassing biedt Helios een boxventilator: Multi-talent GigaBox met zijn bijna onbeperkte flexibiliteit en montagevriendelijke accessoires. De MegaBox voor toepassing in zware werkomstandigheden zoals grootkeukens en de ALB boxventilatoren bieden luchttoevoer, verwarming en filter in een enkel apparaat. De ALB is bij uitstek geschikt voor commerciële ruimten waar behoefte is aan schone en voorverwarmde frisse lucht.

 

Dakventilatoren Helios

Helios biedt met luchtcapaciteiten van 300 tot 30.000 m3/h voor elke toepassing een geschikte dakventilator. U heeft keuze uit modellen waarbij de motor in of buiten de luchtstroom is geplaatst, met een horizontale, diagonale of verticale luchtuitblaas, een metalen of weerbestendige kunststof behuizing en bedrijfstemperaturen van 70° C tot 120° C.

 

Axiaalventilatoren Helios

Als een van Europa's meest toonaangevende ventilatorfabrikanten maakt Helios indruk met zijn uitzonderlijk grote assortiment axiaalventilatorenen, met hoge druk, middel druk en RADAX® VAR hogedruk ventilatoren. De axiaalventilatoren met de bijzonder energiezuinige EC-motor realiseren ten opzichte van conventionele AC-modellen een energiebesparing van meer dan 55%.

 

Kanaalventilatoren Helios

InlineVent kanaalventilatoren van Helios voor commerciële en industriële toepassing voorzien van een radiaalventilator met voorovergebogen of achterovergebogen schoepen, optioneel met energiezuinige EC-motor. Worden hoge eisen gesteld aan het geluidsniveau? Dan bieden de Acoustic Line kanaalventilatoren een goede oplossing. Het uitzwenkbare motorhuis maakt onderhoud snel en eenvoudig.

 

Buisventilatoren Helios

Compacte buisventilatoren voor ruimtebesparende installatie in kanalen, modellen met een behuizing uit verzinkt staal of corrosiebestendig kunststof en nagenoeg geruisloze buisventilatoren met hoge luchtvolumen voor situaties met beperkte inbouwruimte. Helios heeft het allemaal.

 

Ventilatoren voor kleine ruimten Helios

Door goede isolatie van gebouwen is mechanische ventilatie vandaag de dag onmisbaar. Ventileren of luchten door het openen van ramen is geen effectieve oplossing en verspilt waardevolle energie. Ventilatoren voor kleine ruimten van Helios bieden hier een uitkomst.

 

Brandgasventilatoren Helios

Helios levert brandgas dakventilatoren met bouwgrootten ø 315-710 mm en debieten van 3.700 tot 40.000 m3/h. De verticale luchtuitblaas voorkomt bij brand of uitstoot van vervuilde lucht aantasting van aangrenzende gebouwen. Daarnaast zijn de kanaalventilatoren en centrifugaalventilatoren van Helios ook leverbaar als brandgasventilator.

 

Meet- en regelapparatuur Helios

Perfect afgestemd op de Helios ventilatoren zorgt het assortiment Helios meet- en regelapparatuur voor energiebesparing en een comfortabel binnenklimaat door alle functies van de ventilator te meten, controleren en regelen. Zo worden problemen opgelost voordat ze zich voordoen.

 

WAAROM AUERHAAN KLIMAATTECHNIEK

Sterke merken
Professionele ondersteuning
Technische kennis
Uitgebreid leveringsprogramma
Maatwerk oplossingen
Systeemgarantie