phone_iphone0320 – 286181

18.06 Uitbreiding directie en veel noviteiten bij Auerhaan

Auerhaan is een sterk groeiende onderneming en heeft mede daardoor de directie uitgebreid. Roy Titulaer, salesmanager bij Carrier heeft per 1 juni de overstap gemaakt naar Auerhaan Klimaattechniek. Samen met Bert van Loenen vormt Roy de nieuwe directie. Voor ons een goede reden om naar Lelystad af te reizen. We praten daar met Bert van Loenen en Roy Titulaer in het mooie, vernieuwde kantoor over de nieuwe ontwikkelingen bij Auerhaan.

Uitbreiding directie
Allereerst de vraag aan Roy wat hem heeft bewogen de stap naar de directie van Auerhaan te wagen. Roy: “Ik vind Auerhaan een mooi bedrijf met een kwalitatief hoogwaardig en uitgebreid leveringsprogramma. Auerhaan vertegenwoordigt toonaangevende fabrikanten zoals Swegon en Lemmens. Beide bedrijven zijn trendsetters op het gebied van klimaatbeheersing, waarmee nog veel mogelijkheden zijn in de huidige markt. Tevens beschikt Auerhaan over een enthousiast jong team met veel markt- en productkennis. De technologie waarmee wij dagelijks bezig zijn, wordt steeds complexer en intelligenter. Kennis van zaken, ook met betrekking tot de strengere regelgeving als het gaat om energieverbruik, hygiëne, CO2-uitstoot, zijn hierbij van cruciaal belang en dat zit bij Auerhaan wel goed!”

Bert van Loenen vult aan dat hij erg blij is dat Roy de stap naar Auerhaan heeft gemaakt. “Roy komt bij Carrier vandaan, een prachtig bedrijf dat ik goed ken en marktleider is op het gebied van koelinstallaties en warmtepompen. Roy weet daardoor hoe de installatiemarkt in elkaar zit en heeft veel technische en commerciële kennis. Wij bij Auerhaan zijn wat meer bezig met luchtbehandeling, maar ik zie toch ook dat er in de toekomst meer gewerkt gaat worden met complete systemen zoals luchtbehandelingskasten met een geïntegreerde warmtepomp.”

Noviteiten Lemmens WTW-units
Dit jaar introduceert Auerhaan een compleet nieuw programma warmteterugwinunits met tegenstroom-platenwisselaars en warmtewielen. “De nieuwe serie is meer dan een facelift”, aldus Van Loenen. “Op alle prestatieparameters (rendement, Ecodesign-eisen, etc.) presteren we ver boven de huidige eisen. In totaal omvat de nieuwe WTW-serie een zestigtal varianten, die gefaseerd worden geïntroduceerd. De RX TOP-serie met warmtewiel en kanaalaansluitingen aan de bovenzijde kwam eind vorig jaar uit. Dit voorjaar wordt de rest van de RX-varianten (met warmtewiel) uitgebracht, gevolgd door de LP-uitvoering. Dat zijn compacte platte units met platenwisselaars met een geringe hoogte die aan het plafond kunnen worden gemonteerd. Tenslotte komt er een speciale uitvoering van de compacte LP, die verticaal aan de wand kan worden bevestigd. Toepasbaar als de plafondruimte krap is. Het marktsegment waar Lemmens zich in beweegt is voornamelijk warmteterugwinning tot 10.000 m3/h. Grotere luchtcapaciteiten worden door Auerhaan ingevuld met de GOLD-serie van Swegon uit Zweden.”

Swegon WTW-unit met geïntegreerde warmtepomp
Roy Titulaer wil graag nog iets kwijt over de nieuwe generatie GOLD luchtbehandelingskasten van Swegon. “Een van de grootste vernieuwingen zijn de GOLD RX/HC modellen met geïntegreerde warmtepomp. Deze hoogwaardige plug & play units zijn voorzien van een sorptie warmtewiel en een omkeerbare inverter warmtepomp. De units zijn zeer compact gebouwd en zijn geschikt voor plaatsing zowel binnen als buiten.” Volgens Roy is het grote voordeel van dit geïntegreerde concept dat het veel montagetijd op de bouwplaats bespaart en daarmee ook kosten. “De koel- en regeltechnische werkzaamheden zijn reeds fabrieksmatig uitgevoerd. De units zijn leverbaar met een luchtcapaciteit van 2.000 m3/h tot ca. 20.000 m3/h.”

Van Loenen vult aan dat de eerste units in Nederland zijn geïnstalleerd. “Echt weer een prachtig kwaliteitsproduct zoals we dat van Swegon gewend zijn. Alles is doordacht en optimaal uitgevoerd. Top!”

Koers Auerhaan
Op de vraag welke koers Auerhaan gaat varen in de toekomst antwoordt Roy Titulaer “Auerhaan heeft een zeer compleet leveringsprogramma met innovatieve fabrikanten zoals Swegon, Lemmens, Helios, Verco en Koolair. Door ons brede assortiment kunnen we voor nagenoeg elk project een passende oplossing bieden. Daarbij staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel.”

Bij Bert van Loenen staat een goed contact en meedenken met de adviseur en installateur voorop. “Niet alleen ons product, maar het gebouw, de manier waarop iets wordt geïnstalleerd en het gebruik zijn leidend voor de uiteindelijke prestatie. Wij hebben hier natuurlijk maar gedeeltelijk invloed op. Wel proberen wij te stimuleren ons zoveel mogelijk in een vroeg stadium bij projecten te betrekken. Wij adviseren ook altijd ons erbij te roepen bij ingebruikstelling. Dat is in ons belang, omdat nou eenmaal onze naam op het product staat, maar wederom natuurlijk ook in het belang van de adviseur, installateur en last but not least de gebruiker.”

 

WAAROM AUERHAAN KLIMAATTECHNIEK

Sterke merken
Professionele ondersteuning
Technische kennis
Uitgebreid leveringsprogramma
Maatwerk oplossingen
Systeemgarantie